Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2010 03:12

Вода з хробаками потекла з кранів

Вода з хробаками потекла з кранів

У райцентрі Звенигородка на Черкащині з водопровідних кранів у будинках потекла вода з хробаками.

— Санітарки попросили набрати води, коли з"явилася, бо її ж подають нерегулярно, — розповідає медпрацівник Звенигородської лікарні 25-річна Наталія.Глянула, а у відрах щось таке дрібне ворушиться. Придивилася: черв"ячки, схожі на глистів-гостриків. Воду цю я не виливала, бо іншої ніде було набрати. Удома в нас такого нема, бо стоїть фільтр.

У Звенигородці часто прориває каналізація, тому воду почали періодично відключати. Подають до дев"ятої ранку. А потім іноді на короткий час вона з"являється вдень. Безперебійно є після 18.00.

Підприємець 49-річний Ігор Вакула помітив білих черв"яків у воді вдома. Отвір крана перебинтував:

— А коли вмикаємо душ, то вода смердить на всю хату, — каже. — Готувати не можна, тому воду возимо з джерела. Треба ставити спеціальний фільтр. Його врізають у водопровідну трубу.

Ігор Вакула знімає з крана бинт. Він темний і смердючий.

У відрах із водою щось таке  дрібне ворушиться

— Мої діти й онуки живуть од Звенигородки за 500 кілометрів — і слава Богу, — каже, дивлячись на брудний фільтр.

Головний лікар районної санепідемстанції  Борис Гарбузюк говорить, що ні усних, ні письмових скарг на хробаків у воді не було.

— Були дзвінки, що вода має неприємний запах, — пояснює. — Ми запропонували  принести її на дослідження. Не принесли. Кажуть, зараз води в крані немає. Більше не телефонують. Водорозбірна система у Звенигородці 48 років працює без ремонту. Санітарна служба безсила. Не будеш же без кінця писати приписи. Казав міському голові: "Я тебе  оштрафую!" І що? На ремонт водопроводу в бюджеті міста немає грошей.

— Не може такого бути, щоб у воді були черв"яки, бо вона хлорірувана, — говорить  директор місцевого водоканалу Микола Кисленко, 57 років. — Може, то в когось труби гнилі в будинку? У нас стоять фільтри. Воду беремо з річки Гнилий Тікич у районі водосховища Звенигородської ГЕС. При такій жарі цвітуть водорості. Вода аж зелена, тому й запах має неприємний.

На ремонт звенигородської каналізації Кабінет Міністрів надав близько 290 тис. грн. Ще 250 тис. має виділити мерія. Однак за ці кошти можна полагодити десяту частину міського колектора — одну вулицю. Будівельна бригада вже розпочала роботу.

У Звенигородці живуть 19,6 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Вода з хробаками потекла з кранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути