Ексклюзиви
пʼятниця, 07 березня 2008 07:05

Вміст нафти у воді поблизу Залізного Порту втричі перевищує норму

На початку тижня берег Чорного моря між селами Залізний Порт і Більшовик Голопристанського району на Херсонщині покрило мазутом. Уже тиждень місцеві жителі самі збирають нафту.

Між селами Залізний Порт і Більшовик — 7 км. Із цієї території за чотири дні люди зібрали 53 т нафти з піском і морськими водоростями. Мішки відвозять на сміттєзвалище за 2 км від берега.

— Нам ніхто з місцевих рятувальників не помагає. Ми їздимо в Херсон за мішками і купуємо їх за свої гроші, — розповідають у сільраді Круглозерська. — Чистимо, аби не зірвати курортний сезон. Ми тільки з того й живемо.

У державній екологічній інспекції північно-західного регіону Чорного моря не знають, звідки могла з"явитися нафтова пляма. Не виключають, що це наслідки торішньої Керченської аварії.

— Кажуть, що через потепління нафта могла спливти і хвилями рознестися по морю. Цю версію перевіряють, — кажуть в інспекції. — Також обстежують усі кораблі, що плавають у тому районі. Перевіряють і Залізний Порт. Може, це там стався витік.

Нині вміст нафти у морській воді поблизу Залізного Порту втричі перевищує норму.

Зараз ви читаєте новину «Вміст нафти у воді поблизу Залізного Порту втричі перевищує норму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути