Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2007 07:05

Вірастюк вдруге став найсильнішим на планеті

"За півтора тижня до змагань у Василя вискочив диск. Усе страшенно боліло. Він ледве ходив зі спальні до кухні, — розповідає брат українського богатиря Василя Вірастюка Роман. — Перед вильотом до Кореї подзвонив і сказав, що спина-таки болить. Тому сумки до літака несли хлопці".

Минулої суботи в Південній Кореї завершилися щорічний чемпіонат світу стронґменів. Звання найсильнішої людини планети вдруге виборов 33-річний українець Василь Вірастюк.

— Василь написав мені есемеску, що попав у фінал, — каже брат чемпіона. — А от у суботу телефонує й  повідомляє, що виграв. Я не повірив, питаю: "Як?" А він відповідає: "Сам не знаю".

— У першій вправі фіналісти тягнули 18-тонний автобус, у другій — несли 380-кілограмову криницю. Василь проніс аж 65 метрів, — розповідає президент української федерації найсильніших атлетів Володимир Кіба. — У третій вправі несли 410-кілограмове коромисло, а в четвертій в естафеті, носили 120-кілограмові мішки, 150-кілограмові валізи та тягнули ланцюг у 120 кілограмів.

Другим найсильнішим чоловіком у світі став росіянин Михайло Кокляєв, а третім — литовець Зідрунас Савіскас — чемпіон світу минулих двох років.

Уперше звання найсильнішої людини планети Вірастюк виборов 2004 року. Останні два рази був другим. При зрості 191 см український богатир важить 143 кг. Нині Вірастюк готуватиметься до неофіційного чемпіонату світу Арнольда Шварценеґґера.

Зараз ви читаєте новину «Вірастюк вдруге став найсильнішим на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути