вівторок, 11 січня 2011 05:00

Вінницькі заправки не продають А-95 бензин

Автозаправки Вінниці минулого тижня припинили заливати бензин А-95.

— Знайти його дуже важко. На деяких пальне є, але ціна скажена — 8,60 гривні за літр. Тиждень тому бензин був по 8,20, — каже таксист 35-річний Андрій Сімченков.

Утім, на щитах перед в'їздом на АЗС зазначають, нібито пальне у продажу є. Охочим заправитися працівники АЗС відповідають: "Бензин щойно закінчився. Ми ще не встигли зняти таблички".

— Не дивуйтеся. На тому тижні пальне може подорожчати до 10 гривень. Нам прийшли офіційні прайси. З 10 січня заливатимемо бензин по 9 гривень за літр. Хазяїн притримує А-95, бо він самий ходовий. Вигідніше ж продати дорожче, — говорить оператор заправки "Шелл" на вул. Келецькій у Вінниці.

Жодна з мереж АЗС не коментує подорожчання та зникнення пального з продажу.

— Я не бачу жодних підстав для дефіциту бензину. Ринок функціонує нормально. Загалом пальне дорожчатиме, причому кілька разів, — говорить  34-річний Сергій Куюн, керівник консалтингової агенції "А-95". — З 1 січня вступив у дію новий Податковий кодекс. Нафтопродукти обкладаються новим акцизом. У перерахунку на літр, бензин подорожчає на 40–50 копійок. До лютого літр найдешевшого 95-го коштуватиме в середньому 8,45 гривні. 92-й бензин буде по 8 — 8,10. Поступово стиратиметься різниця в ціні між звичайним і преміальним, фірмовим пальним.

Наступне подорожчання очікують у лютому, вважає експерт. Це станеться, якщо Кабмін обкладе додатковим збором імпортні нафтопродукти. Тоді вартість бензину збільшиться ще на 1 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі заправки не продають А-95 бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути