Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 07:05

Вілен Горський написав Історію української філософії

Учора в Києві поховали 76-річного викладача філософії Києво-Могилянської академії Вілена Горського.

— Це був науковець номер один. Він завжди пояснював простою мовою, а не філософськими термінами, — розповідає методист факультету гуманітарних наук Ірина Юречко. — На початку червня у нього мали бути захисти магістерських робіт, але Вілен Сергійович їх не дочекався.

Народився він у Харкові. Закінчив філософський факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка. 40 років працював за фахом в Інституті філософії НАН України.

У Києво-Могилянську академію прийшов у 1992-му. Там сформував кафедру філософії та релігієзнавства. Очолював її до 2000-го.

Упродовж наступних п"яти років Горський розробив п"ять авторських курсів із філософії: "Історія української філософії", "Методологія історико-філософського пізнання", "Образ святості в культурі Києво-Руської доби", "Філософські ідеї в культурі Київської Русі", "Давньоруські любомудри".

Вілен Горський написав також бібліографічний словник "Філософська думка в Україні", підручник "Історія української філософії", який перевидавався чотири рази. До останніх днів життя Вілен Сергійович працював.

Вченого поховали на Південному кладовищі. У нього залишилися дружина та син.

Зараз ви читаєте новину «Вілен Горський написав Історію української філософії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути