вівторок, 20 лютого 2018 07:15

Вікна "Російського центру" і "Сбербанка" закидали камінням

Автор: REUTERS
  Члени Організації українських націоналістів закидали камінням ”Російський центр науки і культури” у Києві. Акцію провели 18 лютого
Члени Організації українських націоналістів закидали камінням ”Російський центр науки і культури” у Києві. Акцію провели 18 лютого

У суботу 17 лютого організації "С14", "Традиція і порядок", "Правий сектор" пікетували приміщення "Російського центру науки й культури" на вул. Борисоглібській, 2, у Києві. Звинуватили організацію в роботі на спецслужби держави-агресора.

Майже 30 активістів розмалювали фарбою стіни офісу. Написали: "Геть ФСБ", "Чемодан, вокзал, Росія". Спалили прапор РФ, який відібрали у працівників центру.

Наступного дня майже 100 членів добровольчого руху Організації українських націоналістів закидали будівлю "Російського центру" камінням. Побили вікна. На фасаді написали: "Смерть Росії".

— Колону супроводжувала поліція, але вона не зупиняла погром, — говорять очевидці.

Після цього оунівці, на чолі з Миколою Коханівським, пішли на сусідню вул. Сагайдачного. Розбили вікна в офісі російського "Сбербанка", поламали вивіску. Звідти в супроводі спецпризначенців рушили до майдану Незалежності.

До розбитих ­будівель приїхали слідчі групи поліції. Збирали докази. За погроми відповідатиме ­організатор акцій, кажуть правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Вікна "Російського центру" і "Сбербанка" закидали камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути