вівторок, 30 жовтня 2007 07:13

Від вибуху на полігоні в селі попадали стелі

Минулого тижня через вибухи на військовому полігоні  в селах Мала Любаша та Борщівка Костопільського району Рівненської області в будинках потріскалися стіни, в трьох хатах упала стеля.

— Найгучніший вибух пролунав у вівторок після обіду, — каже 75-річна жителька Борщівки Неоніла Цимбалюк. — Ми постійно від полігона страждаємо — то вода в криниці помутніє, то стіна осяде.

Від вибухів постраждало приміщення сільської ради в Малій Любаші — в кабінеті голови вилетіли шибки.

— Нам обіцяли, що заряди підриватимуть у 100-кілограмовому тротиловому еквіваленті, а не в 600-кілограмовому, — обурюється голова сільради Світлана Ковальчук, 35 років.

Суму збитків від вибухів ще не підрахували — наслідки вивчає комісія з обласної адміністрації. Селяни самотужки ремонтують оселі.

Утилізацію боєприпасів проводить товариство "Трансімпекс". На полігоні підривають застарілі протитанкові міни з військових складів.

— Ми надаємо лише територію полігона, — пояснює прес-секретар 13-го армійського корпусу Віктор Шубець. — А збитки має відшкодувати "Трансімпекс". Вони підписали угоду з Міністерством оборони. Вибухи триватимуть і надалі — до кінця року знешкодять 520 тонн боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху на полігоні в селі попадали стелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути