субота, 21 червня 2008 07:02

Від гербіцидів подохли бджоли

Автор: малюнок: Володиимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У селі Олександрівка Пирятинського району на Полтавщині сільськогосподарське товариство "Агро" обробило гербіцидами поля. Після того хімікатами отруїлися бджоли на чотирьох сільських пасіках. Їхніх власників про кроплення не попередили.

— До суду звернутися нереально, — бідкається 44-річна Ніна Клітко, в якої загинули майже всі льотні бджоли. — Отруту в комасі має виявити протягом доби столична експертиза. Акт про обробку поля гербіцидами повинен підписати головний агроном підприємства. Тим самим він визнає свою вину.

Жінка каже, поля довкола села обприскували вертольотом 30 травня. Наступного дня бджоли вилетіли на поле та потруїлися. 17 червня сільськогосподарські підприємства знову обробили поля, не попередивши місцевих жителів.

— Бризкали поле гороху. Серед білого дня. Бджоли саме мед збирали. Уся отрута впала на комаху, — продовжує.

Ніна Клітко закликає об"єднання пасічників, у чиїх господарствах потруїлися бджоли, повідомляти про загибель бджіл за телефоном 8 (096) 997 02 96. У райдержадміністрації кажуть, що відтепер контролюватимуть проведення хімічних обробок полів.

Зараз ви читаєте новину «Від гербіцидів подохли бджоли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути