Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2007 07:12

Вибухнула вантажівка з порохом

У четвер у селі Баничі Глухівського району на Сумщині спалахнула вантажівка, що перевозила на утилізацію з Донецька до Шостки 3 т пороху.

До Шостки небезпечний вантаж транспортували три дні. У дорозі не було жодних проблем. Водії зупинялися лише раз для ремонту зчеплення автомобіля.

— За 70 кілометрів до пункту призначення з-під кабіни водія з"явилося полум"я, — розповідають в обласному управлінні МНС. — Водії почали гасити його двома вогнегасниками. Потім намагалися від"єднати причіп, але не змогли – несподівано зайнялося сидіння.

Водії зустрічних машин розповідають, ніби бачили палаючу смужку, що тяглася за вантажівкою. Рятувальники припускають, що пошкодився паливний бак.

— Почало щось стріляти, — каже 42-річний водій Сергій Костенко. — Щось зі сторони баків. Коли постріли закінчилися, подумали, що все. Але тут почали вибухати заряди.

Ємності, в яких перевозили порох, вибухали й розліталися на 70 м довкола. Пожежники не могли підійти до палаючої вантажівки. Рятували від займання навколишні будинки, обливали їх водою. Але покрівлі таки постраждали від осколків.

За дві години пожежу загасили. Із місцевих жителів ніхто не постраждав. Попередньою причиною займання рятувальники називають несправність автомобіля.

— Висока температура повітря та розігрітий колектор могли спричинити займання, — кажуть у піротехнічній службі міста Ромни.

Вантаж належав Шосткинському заводу. Його вартість становила 40 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вибухнула вантажівка з порохом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути