Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 00:50

Вероніка Дідусенко судитиметься за титул "Міс Україна"

— У нашій Конституції написано, що в Україні заборонені будь-які форми дискримінації. Це означає, що негласне правило "Міс Україна" та "Міс Світу" — суперечить основному закону держави, — каже модель 26-річна Вероніка ДІДУСЕНКО. 2018-го перемогла в конкурсі "Міс Україна". Та коли організаторам стало відомо, що вона має сина — корону в неї відібрали. Жінка має намір судитися з оргкомітетом конкурсу.

— Ці правила незмінні, — говорить ­Вікторія Кіосе, ексдиректорка конкурсу "Міс Україна". — В документах, які підписувала Дідусенко перед конкурсом, зазначено, що учасниця повинна бути незаміжня і не мати дітей. Позов Вероніки — це бажання якось нагадати про себе.

Адвокат учасниці Юрій Некляєв запевняє, що в договорі, який підписувала модель, не було інформації щодо шлюбу та дітей. Тому її дискваліфікація незаконна.

— Хочемо, щоб конкурси краси скасували правила, які дискримінують жінок за сімейним статусом, — додає Дідусенко. — Було б добре, якби змінилися і умови світових конкурсів. У сучасному світі правильніше ділити жінок за віком, а не за ознакою материнства чи заміжжя.

Зараз ви читаєте новину «Вероніка Дідусенко судитиметься за титул "Міс Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути