пʼятниця, 13 грудня 2019 00:27

Верховна Рада продовжила на рік "особливий статус" Донбасу

Верховна Рада продовжила до 31 грудня 2020 року дію Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Рішення ухвалили 12 грудня.

"За" проголосували 320 народних депутатів. Не підтримали "Батьківщина" і "Голос".

Про ухвалення законопроекту напередодні казав президент Володимир Зеленський після нормандських переговорів у Парижі 9 грудня.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО парламент ухвалив у вересні 2014-го — на три роки. 2018-го продовжили на рік.

За ним особливий порядок починає діяти після виведення російських збройних формувань, їхньої військової техніки, бойовиків із території України. Планувалися місцеві вибори на 7 грудня 2014 року. Передбачалося призначення керівників судів і прокуратури за згодою місцевої влади, створення загонів "народної міліції", використання російської мови в органах влади і судочинстві, амністія бойовиків, співпраця з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада продовжила на рік "особливий статус" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути