четвер, 07 серпня 2008 07:14

Вегетаріанці вимагали заборонити цирк

Перед Львівським цирком минулого тижня майже два десятки молодих людей виступали проти використання тварин на арені.

— Більшість методів дресирування жорстокі. Наприклад, щоб навчити ведмедя танцювати "Калинку", його дресирують на розпеченій металевій поверхні. Ясна річ, за один урок в нього не виробиться рефлекс. Ведмеді — неслухняні створіння, тому їх б"ють найчастіше, — розповідає координатор акції Галина Кулик, 23 роки. — Більшу частину життя тварини проводять у тісних клітках, постійному стресі через переїзди та виступи. Ветеринарного нагляду нема. Ми переконуємо батьків і вчителів, щоб не вчили дітей, що принижені тварини смішні.

Центр захисту прав тварин "Віта" повідомляє про інші методи дресирування. Оглушують голубів, щоб вони спокійно сиділи на рушницях, із яких стріляють. Циркових слонів задля послуху непомітно для глядачів смикають металевим гачком за вуха. Тому їхні кінчики часто роздерті.

У неділю протестувальники під Львівським цирком показали імпровізовану виставу, в якій виступили в ролі тварин. Учасники акції — вегетаріанці.

— Сьогоднішня акція — це частина міжнародної кампанії "Цирк без тварин", — продовжує Кулик. — Після громадських протестів цирки з тваринами повністю заборонили у Швейцарії, Данії та Індії.

Зараз ви читаєте новину «Вегетаріанці вимагали заборонити цирк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути