Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 05:25

Вакцини від сказу розкидатимуть із літаків

Вакцини від сказу диких тварин розкидатимуть із літаків над лісами та степовою зоною України. Ліки будуть у капсулах розміром із сірникову коробку. Їх ховатимуть усередину приманки з м'ясокісткового борошна.

Уперше такі засоби поширять по всій країні. Раніше їх розкидали в основному над територіями Волинської та Рівненської областей.

Розповсюджувати вакцини почнуть у листопаді.

— Спрямовані насамперед на профілактику сказу серед червоних лисиць, — говорить 52-річний Сергій Войчук із Державної служби з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області. — Сказ постійно циркулює в дикій природі, а червона лисиця — основне джерело перенесення інфекції. Заражена тварина заходить у населені пункти, нападає на котів і собак. Вони теж інфікуються.

Вакцини безпечні для людей та свійських тварин.

— Розкидатимуть по 25 штук на кожний квадратний кілометр, — продовжує спеціаліст. — Проект фінансується за кошти Європейського Союзу. Засіб виробляють у Броварах на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «Вакцини від сказу розкидатимуть із літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути