пʼятниця, 26 січня 2018 00:00

В Україні бракує вакцини від кору

В Україні виник дефіцит вакцини від кору.

— Протягом грудня ­2017-го — січня 2018 року ми спостерігаємо бум щеплення. Вакцину використовують значно швидше, ніж ми планували. Дефіцит виник у Закарпатській області. Найближчим часом туди відправлять 10 тисяч доз, — каже Володимир Курпіта із "Центру громадського здоров'я" Міністерства охорони здоров'я.

Упродовж перших трьох тижнів січня на кір захворіли 2084 особи. З них 1375 дітей і 709 дорослих. Найбільше хворих — в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській та Одеській областях. Жодного випадку не зафіксовано у Чернігівській і Сумській областях. Від недуги померли троє — 30-річна жінка та діти 5 і 1 року. Всі з Одеської області.

Кір поширюється при кашлі, особистому контакті. Вірус залишається активний і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 год. Спочатку хворий має ознаки застуди — нежить, температуру, кашель. Приблизно через тиждень з'являється висип, спочатку на голові, згодом — на тулубі. Інфекція вражає нервову систему, спричиняє пневмонію, отит, втрату зору.

Зараз ви читаєте новину «В Україні бракує вакцини від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути