Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 06:55

У райцентрі не увімкнули опалення

Опалювальний сезон не розпочався в райцентрі Сміла на Черкащині. Бо місцеве підприємство "Сміла Енергоінвест" заборгувало Нафтогазу 90 млн грн.

Минулими вихідними мер міста Віктор Федоренко видав розпорядження увімкнути всі котельні. 13 листопада подачу газу до них припинило обласне підприємство "Черкасигаз". Звинуватили смілянську владу у самовільному підключенні. Місцеві мешканці масово встановлюють електрообігрівачі. За світло платять у кілька разів більше, ніж зазвичай.

— За жовтень віддала 2,3 тисячі гривень, — говорить місцева Альбіна Роговець, 35 років. — Маємо у місті дві квартири з ремонтами. Аби не було вогко, вмикаємо там електричні обігрівачі.

— Через вологість у квартирі з'явилася пліснява, — каже жителька райцентру Оксана Поліщук. Має трьох дітей. — Я вагітна четвертою дитиною. У моєму становищі дихати таким не можна. Обігрівачі працюють, але від сирості не рятують.

У місті не працюють дитсадки. У школах скоротили час навчання. Місцеві чиновники обіцяють вирішити проблему з опаленням найближчими днями.

Зараз ви читаєте новину «У райцентрі не увімкнули опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути