пʼятниця, 23 лютого 2018 00:00

В останні дні лютого буде 25 градусів морозу

Із 24 лютого Україну накриє арктичний циклон із Північного Льодовитого океану. Найхолодніше буде у Волинській, Рівненській, Житомирській і Київській областях. Уночі — до -25°C. По всій країні йтиме невеликий сніг.

— Українці відчують циклон у вихідні. Наступного тижня похолодає ще більше. В останні дні лютого зима проявить себе на повну. Таких морозів цього сезону ще не було, — каже синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 43 роки. — Низька температура у 20-х числах може побити всі рекорди.

В областях, де вночі найхолодніше, вдень теплішатиме до мінус 17–19 градусів. У Чернігівській, Сумській і Полтавській областях вдень очікуємо від мінус шести до нуля. Вночі — до мінус 17 градусів.

На півдні й Закарпатті — найтепліше. Вдень до +5°C, уночі — не нижче -8°C. Мороз до -14°C можливий лише 25 лютого, прогнозують синоптики.

— За весну говорити рано. Потепління очікуємо після 3 березня. Доти триматимуться морози, — додає Наталія Голеня.

Ранньої весни не буде. Потепління можливе лише в середині березня, прогнозують народні синоптики.

— Зима затягується, бо грудень і січень не були морозні. А в природі є закон — якщо зима тепла, чекай на холодну весну. Морози точно будуть до 8 березня, — говорить синоптик Микола Завальний, 70 років. — Зараз третя декада лютого. Морозна. Це ознака того, що в травні низьких температур не буде. Це потішить садівників. Бо торік ми отримали заморозки у квітні й травні.

Перевага цьогорічної зими, що була щедрою на снігопади. Це добре впливає на озимі ­культури.

— Стійка плюсова температура буде з 23 березня. З кожним днем теплішатиме. 30-го буде до плюс дев'яти градусів, — додає народний синоптик Леонід Горбань, 78 років. — Квітень почнеться з температури до п'яти градусів вище нуля. До кінця місяця можна очікувати плюс 20. На травневі свята — до дев'яти градусів тепла. А з 18 по 26 стане спекотно, плюс 26–28 градусів.

Зараз ви читаєте новину «В останні дні лютого буде 25 градусів морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути