Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 05:56

У переході на Майдані знесуть понад 120 кіосків

Автор: www.facebook.com/Київ News
  ­Закриті ролетами кіоски в підземному переході на майдані Незалежності. Тут продавали національну символіку, одяг, квіти й електроніку. Товари прибрали з 70 МАФів, ще мають звільнити 51 споруду
­Закриті ролетами кіоски в підземному переході на майдані Незалежності. Тут продавали національну символіку, одяг, квіти й електроніку. Товари прибрали з 70 МАФів, ще мають звільнити 51 споруду

— Нас снесут, а у меня товара на сто тысяч. Куда я его дену, — каже чоловік у дутій чорній куртці.

Торгує квітами в підземному переході на майдані Незалежності, який у народі називають "трубою". Тут завжди тепло — повітря зігрівають кондиціонери, виведені закладами громадського харчування. У кіосках продають національну символіку, одяг, квіти, випічку та напої, дрібну електроніку. Є книжковий і косметичний магазини.

5 лютого департамент благоустрою розіслав підприємцям переходу приписи про демонтаж кіосків.

— У всіх тимчасових споруд на Майдані немає дозволів на торгівлю. Вже закрили близько 70 кіосків. Власники зобов'язані впродовж трьох днів після отримання припису розібрати споруду. Якщо ні, демонтуємо, — говорить Тарас Панчій, директор департаменту міського благоустрою КМДА.

Половина МАФів — порожні. На вітрині колишнього магазину з одягом наклеєне оголошення: "Ми переїхали в кіоск на вулиці Льва Толстого, 5, навпроти магазину тканин біля метро". Частина продавців пакують товари.

— Прийшли два малолєтки. Кажуть: "Не маєте права тут торгувати. За 24 години щоб вас не було". Погрожували розбити палицями вітрини, а товар забрати. Тицяли документ, наче від райадміністрації. Багато хто злякався і вивіз. Хоча оренда в усіх заплачена на два місяці вперед, — розповідає продавщиця магазину з косметикою Наталія, 37 років. — Я не збираюся з'їжджати, договір про оренду укладений із міськадміністрацією, завірений податковою. Такі речі треба вирішувати законним шляхом — через суд.

Кілька чоловіків в уніформі "Союз­друку" розбирають кіоск. Куди переїжджають, не говорять.

— Люди залишаються без роботи. Ми непогано заробляли, тому що в центрі міста постійно гуляють туристи, які готові тратити гроші, — каже продавщиця сувенірів. — Знищать малий і середній бізнес, залишаться тут самі бомжі.

Комунальники мають знести 121 кіоск. Торік у вересні на сайті Київради зареєстрували петицію про очищення переходу на Майдані від торгових точок. Вона не набрала необхідні 10 тис. голосів.

Зараз ви читаєте новину «У переході на Майдані знесуть понад 120 кіосків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути