Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 07:09

В Одесі знову подорожчав хліб

15 січня ВАТ "Одеський коровай", хлібний монополіст одеського регіону, повідомило про подорожчання хліба в середньому на 20%. Підвищення стосується 30 сортів продукції підприємства.

Найбільше подорожчав "Хаджибеївський упакований" — із 2,80 до 3,65 грн. Найпопулярніший у регіоні хліб "Обідній" коштує 2,90 грн — на 20 коп. дорожче.

— Зростання ціни на хліб пов"язане з подорожчанням палива, інгредієнтів, а також із підвищенням мінімальної заробітної плати, — розповіла голова правління "Одеського короваю" Тетяна Погрібна. — Цілком імовірно, що хліб дорожчатиме надалі — ціни на борошно постійно зростають.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Кисеолар зазначив, що хлібопродукція подорожчала необґрунтовано. Нині цім питанням займаються контрольні та перевіряючи органи.

— Я зазвичай купую дешевий, так званий соціальний хліб. Але інколи хочеться придбати щось із муки вищого ґатунку. Бачу, зараз це бажання буде тяжко задовольнити, — говорить 67-річний одесит Петро Короленко.

У жовтні минулого року "Одеський коровай" уперше підняв ціни на 10%. 14 грудня вони знову зросли — на елітні категорії виробів. 27 грудня одеське регіональне відділення Антимонопольного комітету наклало штраф на підприємство у розмірі 16,5 тис. грн.

За словами Тетяни Погрібної, підприємство не є монополістом, бо його доля на ринку хліба в регіоні складає 30%. Керівник одеського відділення Антимонопольного комітету Євген Бутін говорить про 63%.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі знову подорожчав хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути