Ексклюзиви
субота, 08 вересня 2007 07:12

У харківському зоопарку загинули шість косуль

Із 7 косуль, які жили в зоопарку Харкова, після ночі з середи на четвер живим залишився лише один самець на ім"я Зайчик. Уночі тварини злякалися гавкоту бездомних собак, почали кидатися по вольєру й розбилися об металеву сітку. Четверо дорослих косуль зламали собі хребти. А у двох косулят від переляку стався розрив серця.

О пів на четверту охоронці зоопарку почули собачий гавкіт та ґвалт. Підбігли до вольєрів і побачили двох бродячих псів, які гавкали на косуль.

— Я приїхав за півгодини. Жахливе видовище, — пригадує директор зоопарку Олексій Григор"єв. — Одні косулі вже нерухомо лежали на землі. А другі билися в судомах. Приїхав ветеринар. В однієї тварини зламане ребро проткнуло легеню. Бідолаха захлиналася кров"ю.

За життя косуль ветеринари боролися чотири години. О пів на восьму померла остання.

У зоопарку розповідають, у диких умовах полохливі косулі рятуються від хижаків утечею. Це стадні тварини, тому якщо побігла одна косуля, за нею бігтимуть  інші. Те саме сталося й у зоопарку.

Працівники зоопарку самі виростили загиблих тварин. Маленьких звірят п"ять років тому знайшли в лісі. Браконьєри вбили їхніх батьків.

Самець Зайчик, який дивом урятувався, у ту ніч був в іншому вольєрі. На час шлюбного гону його спеціально відсадили, аби він не бився з іншим самцем. Купувати нових косуль у зоопарку не збираються.

— Весною нам знову принесуть малюків, що залишилися без батьків через браконьєрів. Будемо їх ростити, — говорить Олексій Григор"єв.

Зараз ви читаєте новину «У харківському зоопарку загинули шість косуль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути