Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 07:07

В авіакатастрофі в Конго загинули два українці

Капітан Микола Головченко та другий пілот Аргвадзе літака АН-32 загинули в авіакатастрофі в африканській Демократичній Республіці Конго. Трагедія сталася минулої неділі. Судно виконувало рейс Конголо–Гома.

За попередніми даними, на 12-й хвилині польоту відмовив один із двох двигунів літака. Командир екіпажу вирішив повернутися в аеропорт. Сідали в складних погодних умовах — був сильний вітер і погана видимість. Через це АН-32 зачепив дерева й упав. 13 пасажирів загинули на місці. Урятуватися вдалося тільки двом.

Літак спроектував київський Авіаційно науково-технічний комплекс ім. Олега Антонова.

— У нас завжди проблеми з Конго. Річ у тому, що вони не перевіряють технічний стан судна. Закінчився в нього дозвіл на льотну придатність, а його не поновлюють. Фактично літають на несправних літаках, — пояснюють у відділі маркетингу в АНТК ім. Антонова.

Це вже не перша аварія українських літаків у Конго. Торік у липні там розбився АН-12. Усі 5 пасажирів загинули на місці. За місяць із горою зіткнувся АН-8. Загинули 22 особи.

"Чорних скриньок" АН-32 поки що не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «В авіакатастрофі в Конго загинули два українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути