пʼятниця, 08 серпня 2008 07:08

В аеропорту "Бориспіль" почастішали крадіжки багажу

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Із початку року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" зареєстрували 141 крадіжку багажу. Торік правоохоронці зафіксували 24 випадки. Заяв про зникнення майна за останні кілька років стало вчетверо більше.

— Рік тому в цьому аеропорту в мене поцупили фотоапарат. А кримінальну справу порушили тільки зараз. Складають протоколи допиту, — розповідає "ГПУ" Руслан Кухарчук, головний редактор столичного телеканалу "Сіті". — У мене є достовірна інформація, що більшість тих, хто транспортує валізи в "Борисполі", у минулому були засуджені за крадіжки. Слідчий казав мені, що бачив списки працівників багажного відділення та коментарі про їхні судимості.

В аеропорту говорять, закон забороняє вимагати від майбутніх працівників довідку про судимість.

— Із цих міркувань ми не можемо знати, яке в них минуле. Тим більше не можемо проводити якісь розслідування. Цим має займатися міліція, — пояснює Сергій Нагорянський із прес-служби "Борисполя". — В аеропорту є камери спостереження, які слідкують за багажем від літака до власника. Ми не знаємо, що з валізами твориться на борту. Там немає камер.

Два місяці тому в Руслана Кухарчука в "Борисполі" знову полегшала сумка — зникли $560.

— Після інциденту з фотоапаратом я гнав від себе думки, що працівники аеропорту шманають мої речі, — розповідає він. — Багаж чекали дуже довго. Дочекавшись свою валізу, я відразу на місці віднайшов конверт. Грошей у ньому не було.

Руслан написав заяву у відділі, який займається зниклим багажем. Пізніше повідомив у райвідділ міліції. Нещодавно слідчий запросив його для допиту. Після двох випадків крадіжки чоловік вважає, що варто чіпляти замки на валізи або обклеювати їх скотчем. Так роблять багато пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту "Бориспіль" почастішали крадіжки багажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути