Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 18:05

Юрія Батюка рятували півгодини

У середу 22-річний Юрій Батюк із містечка Олевськ на Житомирщині їхав на велосипеді додому. Аби не їхати пішохідним мостом, вирішив скоротити дорогу й попрямував через річку Уборть.

Плюсова температура трималася кілька днів, і лід почав танути. Тому посеред річки Батюк провалився з велосипедом у воду.

— Юрій розповідав, що пробув у воді хвилин 10. Повз нього, метрів за 15, пройшло майже сотня людей. Дехто показував пальцем на чоловіка, але допомагати ніхто не кинувся. Лише одна людина подзвонила з мобільного і викликала рятувальників, — розповідає Сергій Уланов із обласного управління МНС.

Еменесники приїхали за 7 хв. За той час у рятувальну службу більше ніхто не дзвонив. Юрія Батюка витягували з води ще хвилин 15.

— Рятували, як у фільмі: рятувальника прив"язали кількома мотузками, з берега його тримало троє чоловіків. До хлопця він повз по льоду, подав драбину. Той схватився, але лід раптом провалюється вже під ними двома. Рятувальники з берега починають швидко тягнути. Короче, їх тягнули, і десь три метри ще під ними ламався лід. Уже ближче до берега він став міцнішим, — згадує Сергій Уланов.

Річка Уборть тече через центр Олевська, пішохідний міст розташований за 20 м від місця, де сталася пригода. Там річка має 10 м завширшки. З берега чоловіка забрала "швидка".

Зараз ви читаєте новину «Юрія Батюка рятували півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути