Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 07:11

Юрій Споданчук урятував 4-річного хлопчика

Близько третьої дня у середу в багатоповерхівці на вул. Волинській у райцентрі Шумськ Тернопільської області спалахнула пожежа. Тимофій Процюк, 4 роки, із 2-річною сестрою Ангеліною гралися за комп"ютером. Потім узяли до рук сірники. Діти спробували розкласти багаття під диваном. Вогонь охопив кімнату.

Пожежники кажуть, що першою відчула запах диму бабуся дітей Віра Іванівна, 59 років. Вона пила чай на кухні. Із донькою Любою вхопили онучку й вибігли надвір. Тимофія в кімнаті не побачили.

— Я якраз руки мив, щойно повернувся з роботи. Чую, якийсь гам. А то сусідка Люба Процюк прибігла до нас. Уся в сльозах, просить: викликайте пожежників, — розповідає 59-річний Юрій Споданчук, сусід потерпілих. — Я зразу запитав, де Тімка. Але вона не знала. Думала, може, надворі грається. То я накинув на себе якогось лаха й побіг до них.

Квартира Процюків була задимленою. Біля дивана в сусідній кімнаті Споданчук почув дитячий плач. Схопив хлопчика на руки й виніс надвір. За 5 хв. приїхали пожежники й загасили полум"я. Вогонь знищив диван, ліжко, комп"ютер, музичний центр тощо.

— Чув, як горіла пластмаса. Вилив два відра води, але загасити вогонь не зміг. Нічого не було видно, пробирався ползком, — продовжує чоловік. — У той момент я про страх не думав. Треба було рятувати дитину, чого вже там боятися.

Дітей забрали до лікарні. Наступного дня відпустили додому. За попередніми даними, збитки від пожежі становлять 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Споданчук урятував 4-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути