вівторок, 19 грудня 2017 06:00

Укрзалізниця призупинила повернення квитків через інтернет

Із 12 грудня Укрзалізниця тимчасово призупинила послугу повернення квитків через інтернет. Це зробили, аби не створювати штучного дефіциту і спекуляцій проїзними документами на новорічні свята.

Більшість білетів на свята викуповують у перші хвилини після відкриття продажу. Потім їх повертають у нічні години. Створюється штучний ажіотаж. Цим користуються шахраї. Купують квитки і потім домовляються про їх перепродаж, кажуть залізничники.

— Рік тому тимчасово забороняли бронювати квитки під виглядом боротьби зі спекулянтами. Експеримент, мабуть, виявився таким вдалим, що від цієї послуги вирішили відмовитися зовсім, — каже Ігор Куліков, 29 років, активіст громадського контролю Укрзалізниці. — Невідомо, чим закінчиться новий експеримент. Але обмеження запровадили, щоб касири могли відстежувати й перехоплювати повернення квитків.

Послугу повернення квитків через інтернет запровадили 2013-го. Гроші повертають на банківську картку клієнта.

21,3 мільйона гривень — на стільки Антимонопольний комітет оштрафував мобільного оператора "Київстар". Компанія поширювала інформацію про посекундну тарифікацію дзвінків. Натомість списували вартість хвилини розмови з першої секунди. У вересні за подібне порушення покарали оператора "Лайфсел".

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця призупинила повернення квитків через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути