вівторок, 22 січня 2019 00:53

Укрзалізниця продає пільгові квитки в інтернеті

Люди з обмеженими можливостями можуть купувати пільгові квитки он-лайн. Таку послугу запровадила Укрзалізниця.

— Раніше дешевші білети можна було купити лише в касах на вокзалі. А із 17 січня українці з обмеженими можливостями мають змогу замовляти їх в інтернеті, — каже 32-річний Євген Кравцов, голова правління Укрзалізниці. — Посвідчення на пільговий проїзд перевіряється під час оформлення документа. Поки що цей сервіс у тестовому варіанті і працює на офіційному сайті установи. В подальшому запустимо мобільний додаток.

В Укрзалізниці підняли тарифи на колективні пасажирські перевезення. За резервування місць за заявками юридичних та фізичних осіб для групових перевезень пасажирів доведеться заплатити 200 грн за місце. За групове перевезення дітей, людей з інвалідністю та військовослужбовців плата становитиме 50 грн. Раніше ці послуги коштували однаково — 32 грн за місце.

— Це вимушена міра, — пояснює 36-річний Олександр Красноштан, директор департаменту з організації внутрішніх і міжнародних пасажирських перевезень. — Основними клієнтами, які користуються послугою групових перевезень, є туристичні компанії. Вони організовують тури і як суб'єкти підприємницької діяльності отримують прибуток. А Укрзалізниця несе значні витрати на підтримку мережі кас та апарату, які обслуговують групові перевезення.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця продає пільгові квитки в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути