пʼятниця, 15 грудня 2017 07:10

Укртелеком повернули в державну власність

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.nahnews.org
  250  тисяч склянок чаю щодня готували на Майдані волонтери. Роздавали безкоштовно охочим
250 тисяч склянок чаю щодня готували на Майдані волонтери. Роздавали безкоштовно охочим

Укртелеком повернули в державну власність, за рішенням ­Апеляційного господарського суду Києва. Із 2011 року 92,791% акцій підприємства перебували у власності товариства "ЕСУ".

У лютому 2017-го Фонд держмайна проводив перевірку на Укртелекомі. Встановили, що компанія "ЕСУ" не виконала інвестиційний план, за яким мала вкласти в підприємство 450 млн грн протягом п'яти років після купівлі. Подали в суд позов про повернення Укртелекому у власність держави.

Також суд присудив стягнути з "ЕСУ" $81,9 млн пені — понад 2 млрд грн, за невиконання інвестиційних зобов'язань. Представники відповідача подаватимуть на рішення касаційну скаргу.

Товариство "ЕСУ" входить у групу компаній "СКМ", що належать олігарху Рінату Ахметову.

— "Укртелеком" — збиткове підприємство. Коли повернеться в держвласність, держава повинна буде компенсувати збитки, надавати дотації. Про якість послуг можна забути, — говорить економіст Олександр Охріменко, 54 роки. — З кожним роком буде гірше. Подібний приклад — Укрпошта. З нею не знають, що робити. Вона була створена давно, але "Нова пошта" значно випередила її за відносно короткий час.

До будь-якого об'єкту приватної власності можна причепитися. У такому випадку починає активно діяти Фонд держмайна. Порошенко зацікавлений забрати Укртелеком у Ріната Ахметова, як і Приватбанк у Ігоря Коломойського до цього.

Зараз ви читаєте новину «Укртелеком повернули в державну власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути