Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 07:06

Учні отримають ноутбуки

Ліцеї NN 4 і 30 міста Кременчук Полтавської області отримають по 100 ноутбуків. Навчальні заклади потрапили до експериментальної програми "1 учень — 1 комп"ютер", яку Міністерство освіти проводить спільно з компанією "Інтел" у п"яти областях України.

— Привезти їх мали, ніби, на початку жовтня, — каже директор ліцею N4 Любов Михайлик, 50 років. — Вони розраховані на учнів 3–5 класів. Видаватимемо як підручники — на весь навчальний рік. Добре, що ноутбуки будуть для учнів усього класу, а не тільки для кращих.

За умовами участі в програмі, треба було, щоб у школі були комп"ютери і вчителі вміли з ними працювати.

— Наш ліцей понад п"ять років використовує інформаційні технології для навчання, — каже Любов Василівна. — Маємо 53 комп"ютери. Більшість учителів ними володіють. Бібліотека, комп"ютерний клас, науково-методичний центр підключені до Інтернету.

Викладачі ліцею представили свої проекти використання комп"ютерів у навчанні.

— Учителі англійської мріють, щоб діти не тільки читали тексти, а й могли сприймати мову в оригіналі, — продовжує Михайлик. — Британський підручник коштує 60–70 гривень. А для уроків потрібні лише його окремі розділи. А так необхідні сторінки можна буде сканувати і роздавати дітям матеріали на комп"ютери.

Зараз ви читаєте новину «Учні отримають ноутбуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути