Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2019 07:35

Убивцю майданівців випустили з ізолятора

Автор: FACEBOOK.COM/TETIANA BEZRUK
  Сергія Тамтуру звинувачують у вбивстві 48 майданівців
Сергія Тамтуру звинувачують у вбивстві 48 майданівців

16 липня Святошинський райсуд Києва випустив під домашній арешт колишнього "беркутівця" Сергія Тамтуру. Його звинувачують у вбивстві 48 майданівців.

Суд зазначив, що немає підтвердження, що Тамтура стріляв із табельної зброї по мітингувальниках. Куль із його автомата не знайшли в тілах загиблих. Рішення неможливо оскаржити, якщо підозрюваний не порушить умови перебування під домашнім арештом. Прокурори вважають, Тамтура міг стріляти не на ураження чи кулі вийшли навиліт.

— Розгляд справи може сповільнитися, — говорить адвокат 39-річна Євгенія Закревська. — Тамтурі досі не наділи електрон­ного браслета, хоч суд зобов'язав національну поліцію це зробити. Місяць тому з ізолятора вийшов інший підозрюваний по злочинах Майдану, в нього теж немає браслета.

Бійців спецроти "Беркута" Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка затримали в лютому 2014 року. Звинуватили в розстрілі майданівців. У березні-квітні заарештували екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, в липні — Олега Янишевського.

— П'ять років суду було вдосталь доказів провини Тамтури, а зараз раптом забракло, — говорить 33-річна Віра Гой, сестра Героя Небесної сотні Богдана Сольчаника. — 2014-го так само випустили під домашній арешт командира Дмитра Садовника й він одразу втік. Але я не думаю, що Тамтура тікатиме. Для цього немає потреби. Для вбивць майданівців в Україні почалися чудові часи. Думаю, Янишевський, Аброськін, Зінченко і Маринченко вийдуть так само.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю майданівців випустили з ізолятора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути