четвер, 01 жовтня 2020 00:30

У жовтні може випасти сніг

У перші дні жовтня в більшості областей удень прогнозують до +10…18°C. Найтепліше буде на Півдні — до +23°C. Ітимуть дощі.

Середньомісячна температура триматиметься в межах +7…12°C.

— Жовтень очікуємо такий, як і в попередні роки. Хоча може бути й тепліший. Бо останні 20 років спостерігаємо тенденцію до зростання температур, — каже синоптик ­Гідрометцентру Наталія Голеня, 47 років. — Після дощів і прохолоди в перших числах — сонце чергуватиметься зі зливами. У теплі дні повітря прогріватиметься до 23 градусів тепла. На півдні може дійти до 27 ­градусів вище нуля. Суттєво похолодає у другій половині місяця. Буде нижче 8 градусів тепла. Можливі морози і перший сніг.

У жовтні фермери сіятимуть озимі ріпак, пшеницю та ячмінь.

— Через минулу теплу зиму та сухе літо маємо погані врожаї. На зиму лишилося мало посівного матеріалу, — говорить фермер 58-річний Микола Гаврилюк. — Довго думали, чи варто сіяти всі культури. Бо у вересні опадів було мало, а зима прогнозується теплою. За таких умов насіння не приживеться, а те що зійде — поб'ють хвороби. Вирішили ризикнути. Головне, аби упродовж місяця було помірно тепло й ішли дощі. Добре, аби й зима була морозна та сніжна. Тоді зможемо розраховувати на гарний урожай навесні.

Зараз ви читаєте новину «У жовтні може випасти сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути