субота, 23 серпня 2008 07:14

У вступників перевіряють довідки про інвалідність

Документи студентів, які цьогоріч вступили до медичних вузів за довідками про інвалідність I–II груп, перевіряє Міністерство охорони здоров"я. За законом, ці люди вступали поза конкурсом сертифікатів про тестування.

— Таку перевірку Міністерство розпочало тому, що тема вступу інвалідів поза конкурсом викликала резонанс у суспільстві. Діти без пільг мали менше шансів на вступ. Конкурс був по вісім-десять претендентів на місце. Особливо на такі напрямки, як стоматологія, медична психологія та фармація, — пояснюють у прес-службі Міністерства охорони здоров"я. — Перевірили 80 відсотків документів і виявили дві підроблені довідки про інвалідність. Це абітурієнти Донецького та Львівського медуніверситетів. Що з ними робитимуть, поки що не вирішили. Можливо, їм дозволять вступати за конкурсом сертифікатів на загальних умовах.

Цьогоріч кількість абітурієнтів-інвалідів I-II груп порівняно із 2007 роком була вдвічі більшою: 401 проти 196. Загалом до медичних вузів вступив 151 абітурієнт, який є інвалідом I-II груп. Найбільше таких вступило до Львівського національного медуніверситету — 37 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У вступників перевіряють довідки про інвалідність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути