— Справжнім пивоманам таке хіба сниться: лежиш собі у ванні, повній пива, у руці тримаєш ще й кухоль свіжого, холодного, нефільтрованого, — каже Василь Мартинюк, 43 роки, головний лікар санаторію "Медобори" в селі Конопківка Теребовлянського району Тернопільщини.
У санаторії вже п"ять років практикують пивотерапію — пивом лікують хвороби жовчних шляхів, вегетативно-судинні захворювання, атеросклероз, цукровий діабет, ожиріння. Живе пиво та пивні дріжджі привозять у металевих діжках (кегах) із Микулинецького пивзаводу.
— Дієтологи й інші профільні лікарі чітко визначають дози споживання пива — від 250 до 750 мілілітрів щодня, — пояснює Василь Мартинюк. — Пиво пришвидшує обмінні процеси в організмі, а дріжджові бактерії допомагають виганяти шлаки.
Курс пивотерапії триває 5–7 днів, коштує 25 грн (лише за випите пиво). Окрім дозованого вживання напою, у санаторії використовують медово-пивне обгортання тіла. А до пивної ванни вишикується черга.
— Цю процедуру полюбляють усі, — запевняє лікар. — Бо хто ж не страждає на перевтому, загальне знесилення організму, авітаміноз чи навіть депресію? Після пивної купелі почуваються легкими й бадьорими. А для жінок це ще й прекрасна маска для всього тіла. Шкіра після ванни ніжно-оксамитова й солодко пахне.
У 80 л підігрітої джерельної води виливають 5 л живого пива, тобто 10 бокалів. Купання триває 15–20 хв. і коштує 12 грн.
Коментарі