Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 06:10

У трьох районах ввели карантин

На два місяці оголосили карантин у Пологівському, Чернігівському та Якимівському районах Запорізької області через скажених лисиць. Фахівці зафіксували три випадки захворювання за останні два тижні.

— Проводимо профілакатичні заходи регулярно, — говорить 59-річний Сергій Дегтяренко, заступник начальника головного управління Держспоживслужби Запорізької області. — У нашій області за дев'ять місяців цього року виявили 50 неблагополучних точок сказу. Головне джерело поширення хвороби — лисиці, вовки та єнотовидні собаки. Найчастіше вірус знаходять саме в лисиць. Восени з'являється їх молоде потомство, тому мисливці частину відстрілюють, щоб нормалізувати ситуацію. У районах карантину зараз проводимо відповідні заходи. Через два місяці всі обмеження знімемо. У цій ситуації немає нічого надзвичайного. Спеціалісти працюють у звичному режимі.

Запорізька область посідає друге місце в Україні за кількістю випадків сказу у тварин. Постраждалих людей не було з 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «У трьох районах ввели карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути