Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 07:08

У Севастополі відкрили безкоштовні курси для водіїв скутерів

У Севастополі місцева Державтоінспекція організувала безкоштовні курси із вивчення правил дорожнього руху для водіїв мопедів і скутерів. В Україні посвідчення не видається водіям цих транспортних засобів.

— Це необхідно було б зробити раніше, — кажуть у прес-службі ДАІ Севастополя. — Бо чим далі, то більше ДТП за участю мопедів і скутерів. І здебільшого винні водії саме цих транспортних засобів.

Із початку року в місті сталося 182 аварії за участю скутерів. Загинуло 7 людей. Основна причина ДТП — незнання й недотримання водіями мопедів правил дорожнього руху.

— Ми дослідили причини аварійності, — кажуть у ДАІ. — І наше керівництво вирішило започаткувати курси.

Перше заняття для всіх охочих провели минулої суботи в навчальному класі районного ДАІ. Прослухати двогодинний урок прийшло 38 людей. Лекцію читав викладач однієї із місцевих автошкіл. Якщо водії прослухають увесь курс лекцій і не пропустять жодного заняття, одержать картку водія. У ній міститимуться дані про закінчення курсів водіння. У посвідченні вкажуть інформацію про водія і транспортний засіб. У ДАІ кажуть, це скоротить час спілкування зі співробітниками автоінспекції, коли ті встановлюватимуть особу водія та власника скутера.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі відкрили безкоштовні курси для водіїв скутерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути