Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2019 07:30

У селевому потоці захлинувся чоловік

Автор: УНІАН
  3 липня в Одесі випала двомісячна норма опадів. Найбільше постраждав Деволанівський узвіз. Тут змило асфальт і частково зруйновано склепіння над катакомбами. Автомобілі на Митній площі (на фото) засипало камінням і піском, що принесла вода
3 липня в Одесі випала двомісячна норма опадів. Найбільше постраждав Деволанівський узвіз. Тут змило асфальт і частково зруйновано склепіння над катакомбами. Автомобілі на Митній площі (на фото) засипало камінням і піском, що принесла вода

У вихідні південь та схід України накрила негода. Зливи пройшли на Одещині, в Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Найбільше лиха негода наробила в Одесі та в Білгород-Дністровському районі. Упродовж вихідних там випала двомісячна норма опадів. Вулиці затопило. Машини пливли у воді на Митній площі, на Таїрова, Приморській, у Черемушках та в центрі Одеси. Вітер валив дерева й обривав лінії електропередач. Негода спровокувала обвал балкону на третьому поверсі пам'ятки архітектури — прибуткового будинку Пікеля на вул. Канатній, 52.

У селі Семенівка прорвало дамбу. Висота потоку сягала 1,6 м. Вода затопила житло й господарські будівлі. З дворів змило паркани й бетонні плити.

Селевий потік пронісся селом Молога Білгород-Дністровського району. Вода з брудом знищила багато будинків. Аби врятуватися, люди вистрибували з вікон. Втратили гроші, речі й документи. Загинула птиця, собаки. У дачному кооперативі знайшли мертвим 69-річного чоловіка. Працював там зварювальником. Його збило з ніг селевим потоком.

Чоловік кликав на допомогу. Але сусіди не встигли його врятувати. Тіло знайшов голова дачного кооперативу 5 серпня.

— Він кричав: "Рятуйте!" Я підняв голову й бачу, як сусіди вилазять через вікна. Витягнув двох, а Олексія Вікторовича не встиг. Він спробував вибратися на вулицю і його накрило хвилею. Не міг до нього дістатися. Ми врятувалися на другому поверсі будинку. Туди затягли дітей через вікна, сусідів, і так до ранку спали на піно­пласті, — розповів житель села Мологи 35-річний Олександр Бирка. Втратив будинок.

Поблизу міста Арциз на Одещині потік води зніс із дороги рейсовий автобус із 17 пасажирами.

— Поліцейські якраз поверталися у відділок. Зняли на відео, як потік води, мов гірська річка, буквально зносив на узбіччя автобус. Водій нічого не міг вдіяти. Мусили викликати рятувальників, — розповідає Світлана Белецька з прес-служби обласної поліції. — Біля села Південне врятували 25 вихованців спортивної школи. Діти розбили намети неподалік Дністровського лиману.

Поблизу Одеси фермери зняли на відео смерч у полі, а на морі здійнявся шторм. На автодорозі державного значення Н-33 Одеса — Білгород-Дністровський — Монаші — М-15 зсунувся ґрунт. Трасу закрили. Машини об'їжджають через Кароліно-Бугаз — Грибівку — Санжійку на трасу М-27.

В Одесі без електрики залишаються майже 50 житлових будинків. Сильний вітер валив дерева. Найбільше від зливи постраждав Деволанівський узвіз. Зливові колектори не витримали натиску води, кришки вилітали з рамами.

— Навіть суперсучасна зливна система не змогла б прийняти таку кількість води. На заміну повністю зношеної мережі колекторів у центрі міста треба 3 мільярди гривень, — каже заступник мера Одеси Анатолій Орловський, 51 рік.

У Дніпрі вітер валив дерева з корінням, зривав рекламні щити. У Запоріжжі на перехресті проспекту Металургів і Соборної впав світлофор.

Зараз ви читаєте новину «У селевому потоці захлинувся чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути