Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 07:07

У Шаргороді з"явиться Хресна дорога Ісуса Христа

Автор: фото: Артур КОЛЕСНИК
  У костьолі Святого Флоріана в райцентрі Шаргород Вінницької області заклали першу стоянку Хресної дороги. На літургію з цієї нагоди зібралися майже 200 католиків
У костьолі Святого Флоріана в райцентрі Шаргород Вінницької області заклали першу стоянку Хресної дороги. На літургію з цієї нагоди зібралися майже 200 католиків

31 травня в райцентрі Шаргород Вінницької області почали будівництво Хресної дороги. Вона простягатиметься на 2 км і матиме 14 стоянок-капличок для молитви.

— Поява Хресної дороги перетворить наш Шаргород у католицьку Мекку в Україні, — каже мер міста Тимофій Жмурко, 55 років. — Ми віримо, що вона стане східно-європейською філією Єрусалима. З"являться готелі, туристичні маршрути, буде наповнюватися бюджет.

— Якщо вона постане, другої такої в Україні не знадобиться, — говорить 58-річний єпископ Леон Дубравський.

Будівництво Хресної дороги розпочали в День міста. Останнього дня весни райцентру виповнилося 423 роки. Це одне з найменших міст країни за кількістю населення. У ньому проживають майже 8 тис. чоловік 15 національностей. Шаргород внесений до "Семи чудес Вінниччини". Тут діють католицький костел, православний монастир та єврейська синагога.

У суботу заклали першу стоянку Хресної дороги на території католицького костелу Святого Флоріана. Поставили наріжний камінь із вмурованим камінцем з єрусалимського шляху, яким ішов Ісус Христос.

— Ми жили в надії на Бога, але зовсім не сподівалися, що в нас буде така дорога, — радіє 49-річна Марія Дворжецька, жителька села Мурафа Шаргородського району.

Будівництво дороги, за словами Тимофія Жмурка, триватиме 3–5 років. Споруджуватимуть її за кошти спонсорів.

Зараз ви читаєте новину «У Шаргороді з"явиться Хресна дорога Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути