пʼятниця, 20 червня 2008 07:12

У рівненських маршрутках повісили фотографії "карманників"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У салонах маршруток Рівного з"явилися світлини чотирьох кишенькових злодіїв. Таким чином міліція вирішила боротися з ними.

— Це фотографії крадіїв, яких уже притягували до кримінальної відповідальності. І вони продовжують працювати, — каже начальник міського управління міліції Григорій Зарічнюк, 48 років. — Спіймати їх на гарячому складно. Часто діють групами: хтось відволікає увагу, а хтось оббирає жертву й тікає. Є серед злочинців і жінки до 30 років.

Кишенькові злодії діють переважно в міських та приміських маршрутках. У тролейбуси не йдуть — більший салон, автоматичні двері, у пенсіонерів немає із собою цінних речей. Дехто "працює" на базарах.

Найчастіше цуплять портмоне із грошима, гаманці та мобільні телефони. Сума викраденого нечасто перевищує 500–700 грн за раз. Зловмисники відбуваються штрафом, бо для порушення кримінальної справи треба вкрасти не менше як 772 грн.

Із початку року на базарах та в маршрутках міста обікрали 30 чоловік. Більшість "щипачів" — наркомани. Гроші витрачають на наркотики. Правоохоронці готують фотографії інших кишенькових злодіїв. Згодом також вивісять знімки викрадачів автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «У рівненських маршрутках повісили фотографії "карманників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути