пʼятниця, 16 листопада 2018 05:40

У місті не їздять маршрутки

Із 11 листопада в Черкасах не їздять маршрутки. Приватні перевізники оголосили безстроковий страйк через відмову влади підняти вартість проїзду до 5 грн. Люди по 30–40 хв. чекають на зупинках тролейбусів. Вони переповнені. Частина містян добираються пішки.

У соцмережах черкащани створюють групи, де пропонують підвозити одне одного. Ажіотаж на таксі такий, як у новорічні свята, говорять диспетчери служб.

У місті дев'ять перевізників. Проїзд у маршрутках коштує 4 грн. Коштів не вистачає на дизельне пальне й зарплати працівникам, кажуть підприємці.

— Виконком має без жодного нагадування переглядати тариф на проїзд щоразу, коли ціни на пальне зростають на 10 відсотків, — каже 45-річний Валерій Макеєв, адвокат перевізників. — Від моменту встановлення ціни у 4 гривні, пальне подорожчало практично вдвічі. Отже, нині ціна квитка мала би становити 7–8 гривень

Міська влада вивела на лінії 57 тролейбусів. Додали чотири рейси, продовжили години роботи до 22:00. Кілька віддалених районів міста, де немає ліній електротранспорту, залишаються ізольовані.

Мер 44-річний Анатолій Бондаренко виступає за транспортну реформу в місті.

— Реформа в моєму розумінні — це збільшення кількості тролейбусів на лінії, зменшений інтервал руху і зміцнення матеріально-технічної бази, — говорить Анатолій Васильович. — На сесії міськради 22 серпня депутати ухвалили рішення про повне оновлення рухомого складу комунального підприємства "Черкасиелектротранс". Попри повагу до міських перевізників-підприємців, захищатиму інтереси громади. Плануємо створити муніципальний транспорт і нові маршрути.

Зараз ви читаєте новину «У місті не їздять маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути