Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 07:08

У Луганську заборонили курити

Міська рада Луганська затвердила перелік місць, де заборонено курити та вживати алкоголь. Це лікарні, школи, училища, вузи, стадіони, ліфти, таксофони, дитячі площадки. Для курців у таких закладах мають відвести спеціальні місця — із вентиляцією.

— Культура молоді на низькому рівні. Подивіться, увечері в парках або у скверах тільки те й роблять, що сидять за пляшкою пива, — обурюється Юрій Ряплов, начальник управління розвитку споживацького ринку та сфери послуг Луганської міськради.

Рішення про заборону куріння вступило в дію. Мобільні групи із міліціонерів та представників громадських організацій розповідають про нього порушникам. Поки що не штрафують.

— Курити й пити в місті заборонено взагалі, — пояснює Ряплов. — Робіть це у спеціально відведених місцях: кафе, ресторанах. Але ж не на дитячих площадках перед очима дітей і підлітків.

Закон про заборону куріння у громадських місцях в Україні вступив у дію 1 липня два роки тому. Де саме не можна палити, визначає міська чи селищна рада. Протягом двох років таке рішення прийняли лише в Кіровограді.

За перше порушення закону курці отримують попередження. За друге — їх штрафують на 17–85 грн, за третє — від 85 до 119. Гроші надходитимуть до місцевого бюджету.

За останніх півроку в Україні міліція зафіксувала 20 тис. випадків недотримання закону.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську заборонили курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути