субота, 17 травня 2008 07:08

У Краматорську призупинили вакцинацію

14 травня до реанімації дитячої лікарні міста Краматорськ Донеччини доправили десятикласника Олександра Канібора.

Хлопець навчається в тій же школі, що і померлий через 15 год. після щеплення від кору і краснухи Антон Тищенко. Олександрові теж зробили щеплення 7 травня. У четвер вранці, до початку занять, хлопцеві стало зле, та він пішов на навчання. Шкільна медсестра викликала "швидку".

— Не можу сказати, що хлопцеві стало зле саме через щеплення, — розповідає керівник медичної служби міста Ігор Михайлов. — Та донецькі колеги нині контролюють всі скарги після вакцинації. О 16.00 бригадою санавіації його доправили в обласну клініку.

Того ж дня в реанімації Краматорська опинилися ще дві школярки — 17-річна Наталія Клімова з школи N10 та 16-річна Олена Шворова зі школи N26.

Біля дверей блоку ходять батьки Наталії — Тетяна Владиславівна і Юрій Костянтинович, а також тато Олени — Олександр Миколайович.

— Наташа прийшла з школи. У неї раптово піднялася температура, заболіла голова, — розповідає Тетяна Клімова, — вона почала нервувати, з"явилася загальна слабкість.

— У Лєни — те ж саме, — долучається до розмови Олександр Шворов. — Лікар сказав, що є підозра на харчове отруєння чи коліт.

Протягом дня зі скаргами на самопочуття до "швидкої" Краматорська звернулося 18 школярів. Усім їм зробили щеплення від кору і краснухи в школах із 5 по 7 травня. Деяких із них одразу відправили спецмашинами в обласний центр. До 16 травня кількість школярів, які звернулися до лікарів, становила 27 осіб.

— Медики Краматорська нині реагують на кожне чхання та підвищення температури, — говорить заступник міністра охорони здоров"я України Микола Проданчук, 53 роки. — Хоча такі прояви на четвертий день — це нормальна реакція організму на щеплення. Я можу подивитися в очі батькам Антона Тищенка і сказати, що їхній син помер не від вакцини. Із того ж флакона зробили щеплення ще 26 учням із його класу.

Остаточних висновків про причини смерті Антона Тищенка у медиків поки що немає. У четвер завершила роботу комісія МОЗ у Краматорську, яка розслідувала факт його смерті.

— Попередній висновок: через інфекції в організмі Антона Тищенка його кров перестала згущуватися. Це призвело до набряку головного мозку, — каже головний санітарний лікар міста Василь Гончаренко. — Захворювання та смерть за часом співпали з проведенням щеплення. Фатальний збіг.

Вакцинацію припинили в Краматорську Донецької області, Івано-Франківську та Кременчуці на Полтавщині.

Зараз ви читаєте новину «У Краматорську призупинили вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути