Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 07:15

У Євпаторії пройшов чемпіонат "живих статуй" (ФОТО)

Автор: фото: УНІАН
  Один із учасників чемпіонату ”живих статуй” у центрі Євпаторії в Криму
Один із учасників чемпіонату ”живих статуй” у центрі Євпаторії в Криму

Чемпіонат "живих статуй" пройшов 1–2 травня у Євпаторії в рамках відкриття курортного сезону. У перший день конкурсу протягом 3 год. на головній площі кримського міста було представлено 43 скульптури.

— Це рекорд України. На території СНД одночасно таку кількість "живих" скульптур глядачі побачили вперше, — запевняє Віктор Аріхін, 49 років, директор Євпаторійського міського центру дозвілля.

— Головне у змаганнях — це застиглий погляд, — розповідає 23-річний Антон Власюк із Євпаторії. Він на чемпіонаті демонстрував статую Петра І. — Коли люди бачать, що зрачки персонажу не рухаються, вони починають сумніватися, чи справді це жива людина, чи воскова копія.

Шкіру акторів-скульптур покривають фарбою, яка створює ефект кованого металу. Під час конкурсу учасникам заборонено розмовляти.

— Біля мене стояв горщик, — каже Антон. — Глядачі, які хотіли сфотографуватися, кидали в нього гроші. Відреагувати на людину дозволяється тільки невеличкою подякою — плавною зміною руху.

Гран-прі чемпіонату та 5 тис. грн отримав Євпаторійський театр дозвілля за монументальну композицію "Суворов із Римською зброєю". Перше місце і 1 тис. грн дісталися кримській команді за композицію "Перше побачення" та "Африканка з дитиною". 500 грн за друге місце дали колективу з Миколаєва за скульптури "Потьомкін" та "Катерина Велика". Євпаторійська команда зі статуями "Інопланетянка" та "Воїни-визволителі" посіла третє місце й одержала 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Євпаторії пройшов чемпіонат "живих статуй" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути