Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 07:12

У духовну академію беруть до 35 років

Автор: фото: www.kdais.org.ua
  Абітурієнти Київської духовної семінарії в коридорі готуються до вступного іспиту
Абітурієнти Київської духовної семінарії в коридорі готуються до вступного іспиту

4 серпня в Київській духовній академії та семінарії почалися вступні іспити. Цьогоріч вступити до цих закладів хочуть майже вдвічі більше абітурієнтів. Торік на одне місце в семінарії претендували дві особи. Нині — 3,5. Охочих стати священиком — 2 тис., на півтисячі більше, ніж 2007-го.

У Київській духовній семінарії навчання триває п"ять років. Затим можна вступити до академії, де навчатися слід ще три роки.

— Пересічна людина не може в нас вчитися. Треба, щоб це була людина православного віросповідання, яка має середню або вищу освіту й рекомендацію священика, де абітурієнт проходив послух два-три роки. Також благословення єпископа з єпархії, до якої він належить, — каже "ГПУ" проректор із навчальної частини ігумен Климент.

Вступати до семінарії дозволено чоловікам віком 20–35 років. Вони мають бути нежонатими або одруженими вперше. Абітурієнти складають іспити з п"яти дисциплін: історія церкви, основи православного віровчення, знання молитов та церковних співів, біблійна історія. Також потрібно написати твір на довільну тему. До іспитів проходять співбесіди з ректоратом закладу.

Ранок семінариста починається о 7.00. Усі йдуть на ранкову молитву. Потім сніданок. Із 9.00 до 15.00 триває навчання з перервою на обід. До 17.00 кожен виконує певну роботу: прибирає, чергує. Затим починається час для домашнього завдання. Вільний час — до вечері, о 20.00. Відбій о 23.00. За годину до цього починається вечірня молитва.

Після закінчення академії випускники можуть викладати в духовних семінаріях та училищах.

Ігумен Климент вважає, що збільшення охочих вступити до академії та семінарії — результат позитивних церковних реформ, які відбуваються в останні кілька років.

Зараз ви читаєте новину «У духовну академію беруть до 35 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути