Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 07:04

У Донецьку заборонили продавати салати

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Салати, заправлені майонезом або сметаною, до 1 вересня заборонили продавати в торгових мережах Донеччини.

— Останнім часом швидко поширюються кишкові інфекції та сальмонельоз, — пояснюють у Донецькій обласній санітарно-епідеміологічній службі. — Салати в магазинах роблять із порушенням санітарних умов: температура повітря в цехах перевищує плюс 27 градусів. У таких приміщеннях немає кондиціонерів.

На Донеччині більш як 20 великих супермаркетів, де продають вагові салати. Це мережі магазинів "БУМ", "Амстор", "Обжора", "Велика кишеня", "Фуршет" та "Сільпо". У більшості з них про заборону не знають.

— Це що — якась акція? — дивується секретарка приймальні в адміністрації "Фуршету". — Нічого не чули. Але сьогодні в нас буде санепідемстанція, й ми уточнимо це. А салати, заправлені майонезом і сметаною, у нас продають.

У мережі супермаркетів "БУМ" також здивувалися такому рішенню санепідемстанції. Запевняють, що жодних розпоряджень їм не надсилали.

— Ми вже півтора року продаємо незаправлені салати. Можемо кинути ложечку майонезу чи сметани, якщо клієнт сам попросить, — пояснюють.

У санепідемстанції наголошують: за останні півроку зареєстрували 3,5 тис. випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію та 300 — на сальмонельоз. Майже всі пов"язані з уживанням продуктів, які швидко псуються.

— Інколи покупці доставляють салати додому за півтори-дві години. При тому, що вони несуть їх влітку при температурі плюс 30–35. І то у звичайних кульках, а не в сумках-холодильниках, як потрібно, — кажуть санітари.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку заборонили продавати салати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути