вівторок, 20 березня 2007 17:08

У Донецьку боржників лякають Сталіним

Автор: фото: УНІАН
  Біґбордів з Йосипом Сталіним на вулицях Донецька встановили п’ять. За кожну таку рекламу ”Донецьктепломережа” заплатила 1,5 тисячі гривень
Біґбордів з Йосипом Сталіним на вулицях Донецька встановили п’ять. За кожну таку рекламу ”Донецьктепломережа” заплатила 1,5 тисячі гривень

"Товарищи, это не кино — это жизнь! Кто не платит за тепло — будет наказан!", — запевняє з рекламних щитків у Донецьку Йосип Сталін.

— Він асоціюється з порядком та хорошою дисципліною. У Сталіна був чудовий імідж та репутація. Це символ, — пояснює заступник директора комунально-комерційного підприємства "Донецькміськтепломережа" Олександр Семченко, 29 років. — Плакати виставили для того, щоб люди, які мають борги за комунальні послуги, погасили їх.

На рекламному щиті вождь у військовій шинелі читає з паперу. За спиною Сталіна люди в фуфайках на тлі колючого дроту. Перед ним — кадри конфіскації сріблястого "Мерседесу Е320". У грудні автівку вартістю $50 тис. забрали в 27-річного донеччанина В"ячеслава Нефьодова. Він мав 12 тис. грн боргу за комунальні послуги.

Нині в різних районах Донецька п"ять таких біґбордів. Кожен обійшовся "Донецькміськтепломережі" в 1,5 тис. грн. Це вдвічі дешевше, ніж коштують рекламні щити в людних місцях.

— Плакати зі Сталіним — це вимушений крок. Але чи буде від них позитивний результат — поки що не знаємо. Адже вони щойно з"явилися, — кажуть у Центрі громадських зв"язків міськради.

Боржників у Донецьку 24 тис. Торік за несплату рахунків за тепло та гарячу воду підприємство "Донецькміськтепломережа" через суд почало арештовувати їхні квартири, машини, майно. Повернути назад його можна протягом місяця, сплативши борг. Інакше майно виставляють на аукціон.

— Щомісяця ми подаємо до суду по 1000 позовів. Уже забрали півсотні машин, чимало пральних машинок, ДВД-програвачів, телевізорів. Їх власники відразу розрахувалися й тепер платять вчасно, — розповідає Семченко.

Він каже, що люди вдаються до хитрощів. Одного разу прийшли до донеччан, які мали 4 тис. грн комунального боргу. Жінка дверей не відчинила, сказала, що годує дитину. Коли йшли до ліфта, з квартири вийшла няня з дитиною. Того ж дня сім"я сплатила всі борги.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку боржників лякають Сталіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути