вівторок, 16 жовтня 2007 07:00

У Дніпропетровську вибухнув будинок

Минулої суботи о 10.37 у панельній 10-поверхівці по вул. Мандриківській, 127 у Дніпропетровську пролунав вибух. Два із чотирьох під"їздів будинку зруйновані. Пожежі не було.

Ще за 4 год. до вибуху мешканці будинку телефонували до аварійної служби газу. Дехто додзвонився. Люди скаржилися на великий тиск газу у плитах — полум"я сягало стелі. Їм рекомендували перекрити вентилі й чекати. Однак минуло три години, а аварійники не приїздили. Близько десятої люди відчули різкий запах газу. Більшість вийшли на вулицю. Решта продовжувала телефонувати "04".

Після вибуху до будинку з"їхалися пожежні автомобілі й "швидкі". Рятувальники вручну розбирали завали. Станом на понеділок загинуло 15 осіб, зокрема двоє дітей. У лікарнях — 25 постраждалих. Місцезнаходження вісьмох — невідоме. У будинку  майже 400 мешканців.

— Щоб розібрати завали, треба майже три дні, — каже міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. — Держава виділила п"ять мільйонів гривень на ліквідацію наслідків аварії. У цьому будинку ніхто не житиме. Люди мешкатимуть в готелях, доки їм виділять нове житло.

На це уряд збирається витратити 90 млн грн.

Постраждалим привезли харчі й одяг, дали необхідні ліки. Рятувальники впускають мешканців у перший та другий під"їзди забрати речі й документи.

У сусідніх будинках від вибуху хиталася підлога, вилетіли вікна. Після пригоди міська служба газу відключила від газопостачання 5200 будинків.

Нині рятувальники й газовики з"ясовують причини вибуху.

— Причина — в газорозподільному пункті, — говорить генеральний директор "Дніпрогазу" Ігор Іванков. — Це може бути заводський брак, людський фактор, втручання третіх осіб у систему газопостачання.

Мешканці бачили, що за 15 хв. до вибуху до їхнього будинку під"їхала чорна іномарка "мітцубісі". Із неї вийшли троє чоловіків у "шкірянках". Вони крутили газові вентилі в будинку N127.

У понеділок ховали кількох загиблих. Першу панахиду відправляли за 14-річною Дариною Бірюковою. Минулого місяця її обрали президентом школи.

У будинку майже 400 мешканців

— Спочатку я не вірила, що Даша загинула, — каже сусідка Вікторія Дяченко. — Коли побачила списки, не стрималася — розплакалася. Вона була дуже хорошою дівчинкою.





На 16.00 15 жовтня 2007 року були встановлені особи 14 із 15 загиблих внаслідок вибуху

1. Бірюкова Дарина Володимирівна, 14 років.

Діагноз: грубе порушення анатомічної цілості голови

2. Велика Вікторія Вікторівна, 1981 р. н.

Діагноз: розтрощення голови, тулуба та кінцівок

3. Велика Людмила Іванівна, 1954 р. н.

Діагноз: грубе порушення анатомічної цілості тіла

4. Васькевич Олександр Ілліч, 1965 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

5. Єгорова Світлана Сергіївна, близько 20 років.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

6. Іщенко Олександра Юріївна, 1991 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

7. Клейменов Сергій Олегович, 1984 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

8. Костарєв Ігор В"ячеславович, 1973 р. н.

Діагноз: відкрита черепно-мозкова травма. Численні відкриті переломи кісток черепа. Крововиливи під оболонки та в речовину головного мозку

9. Петрушевська Олена Андріївна, 1982 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

Отримано лікарське свідоцтво про смерть 14.10.2007 р. об 11.05. Отримав Дукер Михайло Юхимович, мешк. вул. Кіровської, 16.

10. Троценко Богдан Володимирович, 1989 р. н.

Діагноз: розтрощення голови (акт N 2765)

Отримано лікарське свідоцтво про смерть 14.10.2007 р. об 10.40. Отримав вітчим Лунін Микола Миколайович, мешк. вул. Гідропаркової, 9/159.

11. Геращенко Євгеній Геннадійович, 18 років.

12. Подорван Влада Володимирівна, 17 років.

13. Гончаренко Дарина Сергіївна, 5 років.

14. Кириєнко Анастасія Андріївна, 9 років.

Треба провітрити приміщення

При появі запаху газу в під"їзді, приміщенні, на подвір"ї треба негайно припинити користування газовими приладами. Перекрити крани на вводах до приладів і на приладах. Відчинити вікна і двері для провітрювання. Викликати аварійну службу за телефоном "04". Телефонувати слід за межами загазованого приміщення. При сильному запаху газу забороняється запалювати вогонь, палити, вмикати й вимикати електроприлади та освітлення.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську вибухнув будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути