Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2018 06:45

У Дніпрі зможуть оперувати дитину в утробі матері

У Дніпрі побудували найсучаснішу дитячу лікарню в Україні. Новий шестиповерховий корпус хірургії Центру матері та дитини ім. Руднєва звели з нуля за кошт бюджету області.

— Це "електронна" лікарня. Жодних карток та папірців з рецептами. А головне — сучасне хірургічне і діагностичне обладнання дозволить швидко поставити діагноз, — каже головний лікар Ігор Македонський, 57 років. — При виявленні патологій зможемо прооперувати дитину навіть в утробі матері.

Кожна палата — це зручна дитяча кімната з усім необхідним. Ліжка з підігрівом та підйомники на входах. А на нульовому поверсі — басейн для реабілітації.

Установили нове обладнання у відділеннях кардіохірургії, ортопедії і травматології. Відтепер оперуватимуть навіть ново­народжених вагою від 400 г — завдяки новітнім наркозним станціям зі штучною вентиляцією легенів. Купили ангіограф (для дослідження кровоносних судин).

2019-го за кошти державного і місцевих бюджетів створять нові об'єднані диспетчерські служби в Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях. Це допоможе швидше обробляти виклики.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі зможуть оперувати дитину в утробі матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути