Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 07:10

У Чернівцях не працюють дві насосні станції

У Чернівцях через стихію вийшли з ладу дві з трьох насосних станцій "Магала" та "Біла". Без води вже тиждень залишаються три мікрорайони — Фастівський, Московської олімпіади та Верхня Калічанка.

На відновлення водозабірні "Біла" потрібно більше місяця. "Магалу" повінь пошкодила менше. Її роботу комунальники налагодять найближчими днями. Чекають, щоб покращилися аналізи води. Михайло Крайс, 43 роки, начальник Чернівціводоканалу, каже, що на "Магалі" вдалося зберегти обладнання. Машинний зал майже не постраждав. Необхідно відкачати воду та продезінфікувати її.

Воду, що нині надходить до помешкань чернівчан, комунальники очищують. Окрім хлору, застосовують спеціальні добавки. Але перед уживанням її треба кип"ятити не менш як 10 хв.

На Дністровській гідроакумулюючій електростанції готувалися до аварійної ситуації, адже масштабів стихії ніхто не знав. Однак ця споруда в пікові моменти повені стримала водну масу. Інакше Вінницька й Одеська області могли бути затоплені. У водосховищах станції рівень піднявся до позначки 123 м, у звичайному режимі він становить 121. ГАЕС могла витримати не більш як 125-метровий рубіж.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях не працюють дві насосні станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути