четвер, 23 грудня 2010 03:15

У церкві побачили образ Миколая Чудотворця

— Щоранку дорогою на роботу заїжджаю в церкву помолитися до святого Миколая. Він мене оберігає цілий день. Це об'явлення — справжнє чудо. Почув, що святий на стіні з'явився. Спершу думав, може штукатурка погано висохла. А побачив — усі сумніви зникли, — 35-річний Андрій Пазин сідає за кермо джипа біля входу у греко-католицьку церкву святого Миколая в райцентрі Городок Львівської області.

19 листопада під час щоденної Літургії між вікнами храму парафіяни побачили нерукотворний образ святого Миколая. Відтоді сюди з'їжджаються віряни з усієї України. За 25 грн купують диски зі з'явленням святого, аби показати рідним.

61-річна Марія Прокопів першою побачила образ Чудотворця.

— Правилася служба Божа за здоров'я. Стою молюся. Глянула поміж вікна, а там — святий Миколай. Біля мене стояла сусідка Христина. Я кажу: "Христиночко, глянь, будь ласка. Може, в мене в очах мерехтить, бо я шось бачу". Вона шепоче: "Бачу, цьоця Марійка, бачу". Мені стало страшно. Молюся: "Боже, невже я достойна побачити таке?". Сказали священику — отцю Назарію — і він теж побачив. Не може стільки людей помилятися. Наша парафіянка Стефа Величкова хотіла до церкви мальований образ принести, щоб його між вікнами повісити. За два дні до об'явлення Стефі сниться сон, ніби вона приходить до отця Назарія і каже, що треба поміряти площу між вікнами, аби образ повішати. Отець їй нібито відповідає: "Тут не треба образу, бо буде стояти статуя". Тепер дійсно Миколая не будемо образом закривати. Уже починає зцілення ставатися. Моїй сусідці Гані постійно тиск піднімався. Як до Чудотворця помолилася, повністю перестала таблетки пити і добре себе почуває. Я також добре чуюся, хоча недавно перенесла операцію на жовчний.

57-річна Тереза Попович тримає в руках фотографію, зроблену у храмі 19 листопада.

— Я мала йти на операцію на ноги. У мене вже багато років закупорка вен, запалення. Тут молилася цілими днями, і тепер у мене нічого не болить, — піднімає очі на стіну. — Я спочатку побачила ангелів, тоді краще роздивилася, а там — святий Миколай із хрестом у руках. Молилася до півпершої ночі. Прийшла додому, а в мене нога розпухла, стала вишневою, температура піднялася. Думала, зранку не піднімуся. Наступного дня нога вже не болить. Від операції відмовилася.

До храму приїжджала комісія з чотирьох священиків Стрийської єпархії. Роздивлялися стіни та колони. Підтвердили, що трапилося чудо.

Зараз ви читаєте новину «У церкві побачили образ Миколая Чудотворця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути