четвер, 22 травня 2008 07:11

У центрі Києва застрелили кандидата наук

У вівторок о 19.20 до Голосіївського райуправління міліції столиці надійшло повідомлення, що на вулиці в центрі міста застрелили перехожого.

— Загиблим виявився 61-річний Валерій Арсенюк, керуючий справами Національної академії наук України. За словами свідків, до нього підійшов невідомий із вогнепальною зброєю і вистрілив в обличчя. Потім утік дворами, — розповідає "ГПУ" речник міського управління МВС 43-річний Володимир Поліщук.

Свідки запам"ятали прикмети вбивці. Це — чоловік років 30–35 на вигляд, зріст 180–185 сантиметрів, волосся руде, можливо, була перука, на голові — бейзболка, середньої статури. Був одягнений у світлі штани, кросівки, джинсову жилетку та червону сорочку.

Валерій Арсенюк 1994 року став кандидатом технічних наук. Був одружений.

На місці злочину правоохоронці не знайшли ані гільз, ані знаряддя вбивства. Однією із головних версій вбивства є професійна діяльність загиблого.

— Найболючіше питання було — житло для науковців. Вони зверталися до нього з проханням надати або сприяти в отриманні житла, — каже Володимир Палій, 66 років, керівник відділу наукових і керівних кадрів НАНУ. — Але як він може надати, коли в академії його нема? Раніше будували за кошти держави, а зараз будівництво такого житла не проводиться.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва застрелили кандидата наук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути