Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 00:11

У березні очікуються снігопади

Весна буде пізньою. Березень очікується холодним і зі снігопадами. Середньомісячну нічну температуру прогнозують на рівні 0°C.

— Удень буде тепліше, до плюс 5 градусів, — каже синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 47 років. — На сході країни в перші дні місяця йтиме сніг. Із 4-го числа нічна температура знизиться до мінус 13, вдень буде 3–5 градусів тепла. На заході буде дещо тепліше, але очікуються дощі. На півночі березень почнеться нічним похолоданням до 4 градусів морозу. У подальшому температура там ще більше знизиться, а вдень буде на рівні від мінус 1 до плюс 4. На півдні вдень переважатиме невисокий плюс, але вночі може доходити до 4 морозу. Можливі дощі. Ближче до квітня на заході й півдні країни повітря прогріється до 10 градусів тепла. На півночі і сході лишаться морози.

Сніг періодично йтиме в усіх регіонах протягом березня, каже народний синоптик 81-річний Леонід Горбань:

— Справжнє тепло прийде у 20-х числах квітня, але буде недовгим. Перша половина травня буде з плюсовою температурою і дощами. В другій половині настане спека й посуха. Але під самий кінець весни дні стануть прохолоднішими.

Плюсова температура сприяє швидкому таненню снігів. Це добре для озимих посівів.

— Зараз період, коли вночі ще підморожує, а вдень слабкий плюс. Це добре для рослин. Бо промерзання землі невелике і вся вода від снігу швидко засвоїться ґрунтом. Буде гарний запас вологи на весну, — каже агроном Олег Голяка, 37 років. — Нинішня погода сприятлива для зернових культур. Головне, аби в березні й надалі не було значних температурних гойдалок. Особливо — сильних морозів.

Зараз ви читаєте новину «У березні очікуються снігопади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути