вівторок, 27 листопада 2007 07:15

Трьох шахтарів на шахті завалила порода

На приватній шахті "Абріс", що в смт Кріпенський Антрацитського району на Луганщині, минулої неділі близько обіду під обвалом породи опинилося троє шахтарів. 25-річного Андрія Примака вдалося дістати, двоє загинули. Це був перший робочий день Примака.

— Обвал стався на глибині 60 метрів. У той час там працювало п"ятеро гірників. Двоє встигли вибратися ще до обвалу, — розповідають у прес-службі МНС Луганщини. — Трьох шукали за допомогою молотків та лопат. Десь о пів на п"яту ранку рятувальники почули голос, який кликав на допомогу. Це був Андрій Примак.

Решта двоє гірників, 54-річний бригадир М. Марценкевич та І. Волохов, 34 роки, були мертвими. Їхні тіла дістали близько восьмої ранку в понеділок. Примак нині перебуває у травматологічному відділенні центральної лікарні в Антрациті.

До цього подібних випадків на "Абрісі" не траплялося. У прес-службі кажуть, причиною трагедії могло стати ненадійне дерев"яне кріплення.

У понеділок зранку на луганській шахті "Білоріченська", що в селищі Білоріченський Лутугинського району на глибині 725 м почалася пожежа. Під землею перебувало 350 гірників. 253 уже підняли на поверхню. Рятувальники продовжують евакуацію решти робітників.

Зараз ви читаєте новину «Трьох шахтарів на шахті завалила порода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути